Представата за дизелов луксозен автомобил преди време не е очарователна за пазарите в Северна Америка. В Европа пък потребителите постепенно не се въздържат от дизелите в полза на бензиновите и електрическите алтернативи, но това явно не стеснява някои фирми.

Защо дизелът е жив – ще разберем от D4 S Gran Coupe - 3 6

Сред някои от тях е и Alpina, която скоро стана част от BMW Grup. Германските създатели показват своето DS 4 Gran Coupe, чиито качества са удивителни. Дизеловият автомобил засилва от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди и харчи 6,9л/100 км, което на фона на повишените цени на бензина, го прави доста по-примамливо предложение на пазара.

Защо дизелът е жив – ще разберем от D4 S Gran Coupe - 2 9

Макар, че е изцяло нов, DS 4 определено е и добре познат, тъй като каросерията и дизайна му са същите като на Alpina B4 – бензинова версия на BMW 4-Series Gran Coupe, която беше пусната през 2022година – март месец.

В такъв случай 3,0-литров турбодизел с 6 цилиндъра развива около 355 к.с., и по този признак DS 4 дава предимство на бензиновия си събрат, чиято мощност е 495 к.с. Въртящият момент и двата случая е еднакъв – 730 Нм, както и тук разполагаме със система за задвижване на четири колела и автоматична скоростна кутия ZF.

Защо дизелът е жив – ще разберем от D4 S Gran Coupe - 4 3

Продажбите на новата Alpina DS 4 Gran Coupe ще започне в края на месец септември, като вече бъдещите купувачи са заявили желанието си да притежават тази кола. Цените йстартират от 79 700 евро.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации