Електрическите коли стават все по-предпочитани, особено в развитите държави. 2021 година беше рекордна по продажби на електромобили. Миналата година бяха регистрирани повече електрически превозни средства, отколкото през предходните пет, взети заедно.

Сред отличилите се нови модели са Ford Mustang Mach-E, Volkswagen ID 4 и Porsche Taycan Cross Turismo.

А какво предстои да се появи на пазара до края на 2022 година? Ето три от най-очакваните коли, които скоро ще видят бял свят и ще могат да бъдат закупени от всеки, който желае.

Renault Mégane E-Tech Electric:

1 Renault Megane e tech electric 2021 first drive review hero front

Това е един от многото автомобили, които ще се превърнат в кросоувъри. Първите впечатления на специалистите са положителни.  Той е добър за шофиране, ефективен и удобен, а мощността от 215 конски сили и 221 lb ft говори, че е и бърз. Ще достигнете 100 километра в час за 7,4 секунди. Много е вероятно обаче да искате да карате малко по-бавно, за да се насладят хората на привлекателния дизайн на колата ви.

Lucid Air

Lucid Amp 1 General Assembly

Тези автомобили могат да доведат до сериозни промени на пазара. Мощността им е голяма, а най-добрите модели могат да изминат до 800 километра с едно зареждане. Това дава основание да наричат Lucid Air „следващата Tesla“. Цените в САЩ започват от $87 400, а базовите автомобили се задвижват от електрически мотор с 395 конски сили и доставени от Samsung 75kWh батерии за 380 километра обхват.

MG4

MG 4 orange static front three quarters

Малкият електрически хечбек на MG ще съперничи на Vauxhall Corsa – моделът, който наскоро беше обявен за най-продаваната кола в Обединеното кралство – и ID 3 на Volkswagen.

Автомобилът ще се присъедини към ZS EV и 5 EV в електрическата гама на MG с максимум 450 километра пробег, просторен интериор и оптимизирана динамика.

Известен като MG Mulan в Китай, моделът ще включва батерии с размери от 40 kWh до 150 kWh.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации