Британското кралско семейство е познато по целия свят. Освен популярни, членовете на фамилията са и много заможни.

Колекцията им от автомобили не е толкова впечатляваща, колкото тази на султана на Бруней, например, но въпреки това и те имат с какво да се похвалят. Много от колите им са класика за Великобритания, но сред многото Range Rovers и Rolls-Royces има и доста модели на Audi. Има също така кола, създадена от нулата специално за кралица Елизабет.

Нека да разгледаме по-подробно някои от най-интересните коли, които членовете на кралското семейство са притежавали през годините.

Aston Martin V8 Vantage Volante

Aston Martin V8 Vantage | Aston Martin (United Kingdom)

Днес принц Чарлз е привърженик на екологичните автомобили, но през 80-те и 90-те години често е засичан да шофира мощни автомобили с двигатели с вътрешно горене . Една  от тях е Aston Martin V8 Vantage Volante, която му беше подарена от емира на Бахрейн. Той я кара от 1987 до 1995 г.

Land Rover Defender

Land Rover Defender | Модели | Land Rover | Land Rover Bulgaria

Една от любимите коли на кралицата е Land Rover Defender и се смята, че тя притежава над 30 такива автомобила. Тя предпочита екстериор Aintree Green и най-луксозния интериор, който Land Rover може да предложи. Дори и в напреднала възраст, кралицата не се притеснява да шофира любимите си возила.

Aston Martin DB6 Volante

1967 Aston Martin DB6 Volante - Sports Car Market

Кралицата купи на принц Чарлз Aston Martin DB6 Volante за 21-ия му рожден ден и оттогава това е една от любимите му коли. Той все още е негово притежание и от време на време е забелязван да вози в него съпругата си Камила.

Aston Martin, подобно на голяма част от колекцията автомобили на принц Чарлз, е преобразуван да работи с екологично гориво. Возилото използва излишък от алкохол от производството на вино, за да се движи.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-PACE | Изцяло електрически мощен SUV

Когато не е с класическия си Aston Martin, принц Чарлз изпълнява по-официалните си ангажименти със своя Jaguar I-Pace, който купи през 2018 г.

Колата е изцяло електрическа и следва целта на принца да намали вредните емисии от автомобилите на кралското семейство с 25% за десет години. Автомобилът е предимно в Лондон и се използва като основен транспорт на Чарлз по оживените градски улици.

Range Rover Hybrid LWB

BLOG: The Queen has a car collection is worth a whopping £10 MILLION! | XLCR Vehicle Management Ltd

Какъв по-добър начин да се появите на голямо събитие от това да изскочите от  LWB Range Rover без покрив? Кралицата придоби този направен специално за нея автомобил през 2015 г.

Задните седалки бяха премахнати, за да дадат място на кралицата и семейството й да стоят прави. Возилото има прибиращ се покрив, който покрива дължината на Range Rover, когато кралицата приключи със задълженията си.

Всички държавни автомобили на кралицата са боядисани в един и същи нюанс на бордо и този специален Range Rover не е изключение.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации