Китайската автомобилна индустрия се развива все повече и повече. Свикнали сме да я свързваме с евтини и практични автомобили, но тя вече не е само това. Китайските производители вече навлизат и в сегмента на луксозните возила, електрическите коли с по-голям пробег, спортните модели и SUV.

Сега ще обърнем внимание на един наистина впечатляващ електрически автомобил – GAC Aion Hyper SSR. Той ще започне да се продава през 2023 година. Корпусът му е изработен от въглеродни влакна, а повдигащите се врати са оборудвани с електрическо задвижване.

В купето са разположени две спортни седалки и преден панел, който е сравнително прост и прилича на тези в някои от моделите на френската марка Peugeot. Също така, в центъра е разположен 14,6-инчов таблет на мултимедийната система.

Базовият вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди, а по-модерната версия– Ultimate е по-впечатляваща – ускорява за 1,9 секунди. За капацитета на батерията и пробега тепърва ще става ясно, но се очаква да бъдат с добри параметри и да отговарят на критериите на този тип коли.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации