През този месец McLaren отвори първия си шоурум във виетнамския град Хо Ши Мин, присъединявайки се към Porsche и Lamborghini в продажбата на луксозни автомобили в страната от Югоизточна Азия.

Въздействието на McLaren се очаква да бъде много голямо – то не само ще доближи суперавтомобилите до виетнамците, но и ще помогне за промяната на държавата към по-добро и напредъка в икономиката.

До неотдавна по пътищата на бързо развиващата се държава бяха пълни основно с мотоциклети. През последните 10 години обаче автомобилите се превърнаха в голям бизнес и станаха по-достъпни за хората.

Превозните средства на две колела още са доминиращи, но колите стават все повече и повече. С идването на McLaren се очаква тази тенденция да се засили.

Според статистиката почти всички големи марки луксозни автомобили отчитат увеличение на продажбите през първата половина на 2022 г. в сравнение с първата половина на 2021 г.

Mercedes се представи най-добре, продавайки 3929 автомобила в сравнение с 3071 за същия период на миналата година. Всъщност това е единствената автомобилна компания в списъка, която произвежда автомобили във Виетнам.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации