Двама швейцарски братя се стремят да върнат страната си на картата на автомобилостроенето, като съживят автомобилна класика от 50-те години с електрически привкус.

Оливър и Мерлин Оуботер пуснаха на пазара нова версия на малък автомобил, по модел на колата Isetta на BMW.

Новият Microlino заменя стария бензинов двигател с 12,5 киловатово електрическо задвижване, което му осигурява пробег до 230 км и максимална скорост от 90 км/ч.

Лекото му тегло, 496 кг, и малкият размер, 2,5 метра дължина, намаляват въздействието на превозното средство върху околната среда и улесняват паркирането в малки пространства, каза Оливър Уботер, главен оперативен директор в Microlino.

„Идеята беше да създадем алтернатива на конвенционалните автомобили. Microlino прави това много по-добре от велосипедите – защитен е от атмосферни влияния, имате място за товари, можете да се возите двама души, седнали един до друг“, каза Уботер пред Ройтерс.

„Тъй като е по-малък от конвенционалната кола, той е по-икономичен и има по-малка батерия, което означава, че използва по-малко електричество“, добави брат му Мерлин. „Така че екологичният отпечатък е около една трета от нормална електрическа кола“.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации