Смяташе се, че да се източи гориво от резервоарите на съвременните автомобили е напълно невъзможно. Принципно е така, но е невъзможно, докато не се намери и начин за това. Непрестанните опити на потребителите с техните автомобили, правят много от невъзможните неща напълно възможни и приложими в практиката.
Има няколко неща, които трябва да знаете, преди и вие да опитате да точите гориво от резервоара на автомобила си. Макар и не толкова важни на пръв поглед, съобразяването с тях ще доведе до успех на опита ви.
Маркучът, с който ще точите гориво от резервоара, трябва да бъде мек с вътрешен диаметър 8-10 милиметра. Меките маркучи са и по-гъвкави и еластични, а това позволява по-лесното им проникване в резервоара. Прозрачните маркучи, които се продават в магазините за домакински стоки и аптеките са най-подходящи за това начинание.
Задължително трябва да има разлика в нивото, на което се намира резервоара и това на съда, в който ще изтича горивото. Резервоарът на повечето автомобили е ниско, което означава, че съдът трябва да бъде поставен още по-ниско, за да се осигури разликата в нивата.
За да сте сигурни, че маркучът е достигнал до горивото, направете опит. Духнете във външния край, а ако вътрешния вече е потопен, ще се чуе бълбукане в резервоара. Важното тук е при потапянето, да го застопорите така че да не може да излиза нагоре и да засмуква въздух.
Ако дотук сте се справили добре и сте успели да източите горивото от автомобила, предстои нещо наистина важно. За да не увредите клапана, който се намира на входа, натиснете вентилът с нещо – било то с пръст или парче от същия маркуч.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации