След направени проучвания от американското издание HotCars, автомобилните специалисти решиха да оповестят кои са най-надеждните японски модели. Интересното е, че в списъка им няма нито един кросоувър или всъдеход, но пък потребителите са ги оценили като автомобили, които могат да „издържат вечно“.
Mazda MX-5, автомобилът с максимален брой точки 5 от 5. Компактен, пъргав и лек, той води във всички класации за надеждност и успя да влезе в топ 6 на най-сигурните автомобили на американския автомобилен пазар.
Комбито Subaru Outback заема второто място в класацията. Въпреки че моделите от 2011-2013 година имаха фабричен дефект на буталните пръстени, това не може да се каже за сегашните коли. Те не само, че не създават проблеми на своите собственици, но са успели да се изкачат до завидната втора позиция за най-надеждни автомобили.
Следващите три автомобила според своите собственици са в състояние да им „служат вечно“. Те са Honda Accord, Toyota Camry и Lexus ES.
И трите автомобила имат уникално качество и често заемат едни от първите места на международните класации. Седанът на Lexus например е получил 96 от възможни 100 точки като един от най-надеждните автомобили.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации