Пет повреди, които говорят, че е време да се разделите с автомобила си

Ако автомобилът ви е стар, нормално е често да посещавате сервиза.  Амортизационните процеси си вървят, а лошите пътища у нас допринасят допълнително за неизправностите по колите.

Кога обаче ремонтът не си заслужава и е по-добре да се замислите да се разделите с возилото си, вместо да се опитвате да го кърпите за пореден път и да дадете един куп пари за ремонт?

Нека видим кои са петте основни повреди, при които няма да ви е излезе много на сметка да ремонтирате автомобила.

  • Основен ремонт на двигателя

Ако двигателят се нуждае от основен ремонт, няма какво да се лъжем, сумата за него ще бъде голяма. Възможно е да достигне, а даже и да надмине стойността на автомобила ви. Затова не си струва да се заемете, още повече, че могат да се появят и други неизправности, когато моторът се разглоби.

  • Ремонт след наводнение

Ако колата е била под вода е много вероятно доста от частите й да са развалени, а проблемите с електрониката са гарантирани.  Само ще изхабите много нерви и пари, ако се опитвате да го оправите.

  • Много ръжда по каросерията

Ако сте специалисти и можете сами да се справите с премахването й – добре, подкрепяме ви да действате. Ако обаче отидете в сервиз, за да махнат ръждата от каросерията, а тя е твърде много, се пригответе джобът ви много да олекне.

  • Сериозни повреди след ПТП

Ако колата е претърпяла ПТП и има сериозни повреди и геометрията й е нарушена, определено няма смисъл да се мъчите да я оправяте. Далеч по-добър вариант би било да дадете колата в специализиран сервиз за такъв тип превозни средства, където ще го реставрират, а след това ще го продадат.

  • Автоматичната скоростна кутия е повредена

Ако колата ви е автоматик и има повреда в скоростната кутия, шансът ремонтът да си струва е малък. Все пак попитайте в сервиза, може да се окаже, че повредата е малка. Ако обаче сумата за ремонта стигне половината от стойността на колата, смятаме, че не си струва да я оправяте. Още повече, че нямате гаранция, че скоро след ремонта няма пак да поддаде. Продажбата на колата е по-добрия вариант в тази ситуация.

И накрая да обобщим – колкото и да обичате колата си и да сте свикнали с нея, идва един момент, когато тя повече ви пречи и ви създава разходи. По-разумното е да се разделите с нея и да си вземете по-нова и по-здрава кола. На пазара има много избор, така че няма да ви е трудно да си изберете. А за старата имате няколко варианта – да я продадете или да я дадете на скрап. Съветваме ви да направите едно от двете, а не да я държите пред блока или някъде другаде, където да ръждясва и да заема място.  Всички сме виждали изоставени автомобили пред блоковете с много ръжда и спаднали гуми. Гледката не е никак приятна, нали?

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации