38-годишният автомобил е бил на склад 12 години

Mercedes-Benz 500 SEC от 1984 година определено навява носталгични спомени от миналото. Такъв модел, в бял цвят, може да бъде видян и днес, по пътищата на Обединеното кралство.  Той е на Острова още от първата си регистрация – през далечната 1985 година.

Интересното е, че той е прекарал 12 години в склад, без да бъде каран изобщо – от 2010 година до пролетта на тази година. Скоро той е бил закупен от ентусиаст, като преди това боята и интериорът са били освежени.

Външно колата изглежда много добре, особено като се има предвид, че е на 38 години. Боята 737 Classic White придава свеж вид на колата,  16-цолови джанти допълват визията. Екстериорът може да се похвали и с хромирани елементи. Гумите Riken Road  Performance са били сложени в началото на 2022 година.

Интериорът е със светла кожа, дори и по панелите на вратите. Има някои подобрения, но има и неща, които са оставени от преди с идеята да напомнят за 80-те. Такъв пример е радио-касетофонът Kenwood KRC-1022D.

Максималната скорост, която може да достигне 38-годишният Mercedes e 225 км/ч.

А знаете ли, че първата S-класа тази година навърши 50 години?

Това обозначение е прието официално през 1972 година, а S означава Superior. Първият такъв модел е W116.  Това е и един от най-важните модели в историята на Mercedes. Именно при него бяха внедрени за първи път някои нови технологии, благодарение на които автомобилната индустрия направи огромни крачки в своето развитие.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации