Според изпълнителния директор на Ford Джим Фарли скоро ще започне ценова война на пазара на електромобилите. Той прогнозира, че това ще се случи, когато започнат да се продават модели за около 20 000 евро. Отново според него в момента електрическите автомобили държат високи цени заради производствените ограничения и голямото им търсене. Тези два фактора създават благоприятна почва за различни спекулации, които водят до изкуствено завишаване на цената. Всичко това обаче драстично ще се промени и то съвсем скоро, смята Фарли.

На конференция в Бернщайн Фарли сподели, че се очаква разходите за производството на електрически автомобили да спаднат съществено през следващите няколко години, а това неминуемо ще доведе и до спад в цените им. Според него модели за около 20 000 евро ще станат нещо напълно обичайно.

Към момента само батерията на един електромобил на стойност около 45 000 долара струва 18 000. А при тази скъпа батерия шансовете за поевтиняване са нулеви.

Освен, че Фарли е убеден, че цената на батериите ще бъде намалена, Ford работи върху платформа за електромобили, която ще бъде по-малко трудоемка, а това означава и по-евтина. А това неминуемо ще доведе до поевтиняване на електрическите превозни средства. Тогава ценовата война ще бъде неизбежна.

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации