Хорасио Пагани разкри, че Utopia е можело да използва хибрид с 1000 к.с. V8 вместо V12. В първоначалното обсъждане на новия хибрид , от Мерцедес-АМГ предли да се използва Туин-турбо 4.0-литров V8 мотор с двойни електрически двигатели, както е при в GT 63 e-Performance.

Планът бил мощостта да бъде вдигната от 831 на 1000 к. с. Това би означавало и приемане на версия със задвижване на четирите колела, тъй като към момента електродвигателите задвижвали само предния мост.

Pagani направи симулационни обиколки за време, използвайки и двете настройки. Те разкриха, че въпреки че хибридът е значително по-мощен от 852-литровия 6.0-литров Туин турбо В12, всъщност ще бъде 4-5 секунди по-бавна обиколка около Nürburgring. Причината? Значително по-голямо тегло.

„Автомобилите Пагани са предназначени да бъдат леки“, каза Хорасио. „Така че, въпреки че ще продължим да инвестираме в разработки за електрификация, най-голямата цел за нас е да намерим начин да направим колата по-приятна, по-забавна, по-Pagani.“

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации