Mercedes-Benz Viano W639 видя бял свят преди 19 години – през далечната вече 2003 година. Седем години след това той получи някои актуализации. Дали обаче си струва да си закупите употребяван миниван от този модел и какви проблеми може да ви създаде?

Дизеловият двигател е капризен що се отнася до качеството на горивото.  Ако изберете такъв автомобил трябва много да внимавате, защото зареждането с каквато и да е нафта ще направи живота на дюзите по-кратък. Ако моторът започне да стартира трудно, това е сигнал, че нещо не е наред.

Друга неприятност, която може да се наложи да оправяте при тези дизелови мотори е надраскването на цилиндрите. Ще разберете, че най-вероятно става дума за такава неизправност, ако моторът започне да изгасва на празен ход.  Най-честата причина за износените цилиндри е нискокачествена нафта, отново.

Затова, ако ще си купувате дизелов Mercedes Viano бъдете внимателни какво гориво сипвате.

Ако миниванът е произведен преди 2010 година, е много вероятно лесно да се стига до изтичане на масло, тъй като уплътненията на масления охладител не са най-надеждните.

Като цяло износването на компонентите създава проблеми, но то се случва след като вече с колата са минати поне 250 000 километра.

Така че ако си купите такъв миниван, който да е по-стар и да е доста каран, бъдете готови за чести посещения в сервиза. Разбира се, при правилна поддръжка и експлоатация, ще овладеете ситуацията и ще можете да се наслаждавате на шофирането.

Добрата новина е, че колата няма проблеми със скоростната кутия – независимо дали моделът е с ръчна или автоматична трансмисия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации