Марката SsangYong към момента се чувства финансово нестабилна, но корейската фирма не престават да търсят начини как да придърпат повече клиенти е съответно повече парични потоци. След като скоро лансира електрическа версия на Korando, в този момент компанията показа най-новия си високопроходим модел – с името Torres.

Марката SsangYong Toresе фиксирана над най-разпознаваемия модел на марката – Korando. От показаните изображения е видно, че всъдеходът има офроудърска визуализация с масивна предница, под която има също толкова масивна броня. Страничният профил напомня за моделите на Jeep, отзад сякаш виждаме фейслифт на един по-голям Korando.

Представен е най-якият дизайн на SUV от SsangYong - 1 4

Все пак има сходство във външността с Korando, но вътрешно при Torres няма и спомен за по-компактен всъдеход. Моделът е с модерна кабина, която залага на по-ъгловати форми, като акцент с трите екрана – дигиталното инструментално табло, на мултимедията и още един за контрол на системата HVAC.

От марката все още не искат да предоставят технически данни за Torres, но южнокорейското издание Autopostса придобили официални документи, които откриват какво да очакваме. На първо време под капака ще се видят 1,5-литровият бензинов мотор на Korando, с максимална мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 280 Нм.

Представен е най-якият дизайн на SUV от SsangYong - 2 4

Агрегатът ще бъде стикован с 6-степенна автоматична скоростна кутия, която базово ще раздвижва предните колела, а опционално – и четирите. Както се очаква заради по-големия размер, Torres ще предлага и по-голям обем на багажника от Korando– 703 литра, които порастват до 839 при премахване на раделителя за багаж и стават 1662 при сваляне на задните седалки.

Новата корейска марка SUV ще представят в няколко нива на оборудване, като дори и най-базовата версия ще е с кожен салон, макар и неестествен. Базови ще бъдат отопляемите волан и предни седалки, LED фаровете, автоматичният климатик и други екстри. Цената в Южна Корея е еквивалентна на малко под 20 000 евро, а скоро ще има електрическа версия, която явно ще следва рецептата на екологичния Korando.

Представен е най-якият дизайн на SUV от SsangYong - 3 3

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации