Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бе сериозно разкритикуван от Ралф Шумахер, който е бивш пилот и брат на легендата Михаел Шумахер.

„Джордж Ръсел е нов и млад, но вече успява да побеждава Люис в повечето квалификации и състезания. Определено може да се каже, че Хамилтън е най-големият губещ през сезона. Показателно е, че губи от по-младия си съотборник“, коментира Шумахер.

Какво е обяснението на Шумахер за слабото представяне на Хамилтън?

Според него има две причини. „Първата е, че Ръсел наистина е страхотен и определено на всеки би му било трудно срещу него. А втората е, че Люис вероятно е побеждавал заради качествата на колата, която е карал, а не толкова заради лични умения“, бе острият коментар на Шумахер по въпроса.

Той продължи да налива масло в огъня, като се изказа и по повод оплакванията на британеца, че болидът му отскача и това прави карането по-трудно.

„Ръсел кара същия автомобил и нищо не казва. В същото време Люис постоянно се оплаква. Бих го посъветвал първо да направи така, че да е по-добър от съотборника си, а едва след това да се занимава с проблемите, които има „Мерцедес“ с болидите. Винаги можеш да кажеш, че нещо друго ти пречи и да търсиш вината извън себе си, но за шампион от ранга на Хамилтън, това не изглежда сериозно поведение“, каза още Шумахер.

В същото време в медиите се появи любопитна информация за Люис Хамилтън. Той е влязъл в топ 10 на най-големите дарители за годината във Великобритания. Пилотът е на пето място, а футболистът Мохамед Салах – на осмо.  Най-много пари за благотворителност на Острова е дал сър Крис Хорн – £347,4 млн.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации