Дружеството Our Next Energy (ONE) е предложила на германските производители на марката BMW една от своите чисто нови батерии. Батерията ще бъде наместена на кроусоувъра iX, като пробите ще започнат още от края на тази година.

Акумулаторите от америнаската компания са вече пристигнали в Мюнхен, където пък от своя страна специалистите на марката BMW вече проектират работещ прототип на тестове. Батерията е наречена пък Gemini, и е създадена от два различни типа клетки, като единият от тях употребява усъвършенствана химия с висока енергийна плътност. Благодарение на тази батерия новото BMW iX е възможно да измине около 1000 км с едно зареждане.

Превъзходството на тази батерия Gemini, освен че може да запазва по-голямо количество енергия, е и това, че за нейното създаване са нужни много малки скъпи метали – например кобалт, никел, графит и литий. Това твърдение идва от Муджиб Иджаз – главният изпълнителен дикерктор и създател на ONE.

Супербатерия с 1000 км пробег ще придобие BMW iX - 5b08e704a19c9a80ebb45e66d4e15e21 05 2

В този момент фирмата в САЩ тества различни видове електроди, за да е възможно да бъде изчислена   разликата в разноските и да бъде преценена устойчивостта на производствените процеси. В компанията ONE се подготвят да представят три нови версии на тази батерия, които ще се различават по цена и капацитет.

Спомагането на BMW от американците започва през месец март, когато инвестиционният фонд на базираната в Мюнхен фирма одобри вложения от 65 милиона долара в ONE. До такова решение се стигна, след като от компанията съобщават, че прототип на тази батерия е допринесла Tesla Model S да измине 1200 км с едно зареждане. В това време американците си взаимодействат и с други създатели на такива проекти.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации