Tesla Model Y е на път да се превърне в най-продаваната кола в Европа през 2023 г., тъй като има повече от 209 000 регистрации между януари и октомври. Регистрациите на Model Y представляват 13% от всички регистрации на електрически автомобили в целия континент тази година, според данни на Jato Dynamics.

Най- добър фирмен автомобил

Автомобилите на Тесла да най- добрите в света ! Tesla Model Y беше обявен за най-добър фирмен автомобил за 2024 г. На пазара в Обединеното кралство това е най-продаваният EV и най-продаваният автомобил на истинския пазар на автопаркове тази година. Общо 1 040 278 нови автомобила са регистрирани през октомври в цяла Европа, отбелязвайки 14% увеличение спрямо 909 724 единици, регистрирани през октомври 2022 г. Увеличението на обемите през октомври отбеляза петнадесетия пореден месец на растеж на европейския пазар на нови автомобили, като регистрациите от началото на годината достигнаха 10 677 402. Което означава, че ръстът е от 17% на годишна база.

Регистрации на нови автомобили

Като цяло данните за новите регистрации на превозни средства от октомври показват, че европейският автомобилен пазар е по-устойчив и по-добре подготвен за перспективата за икономически спад през следващите месеци. Ръстът, регистриран през октомври, до голяма степен може да се дължи на нарастващото търсене на електромобили. Тази тенденция, се движи от набора от стимули, достъпни за европейските потребители. Те имат много причини да избират електромобили.

Регистрациите на чисто електрически модели в цяла Европа се увеличават с 30% до 157 957, като електромобилите представляват 15% от общите нови регистрации през октомври. От януари 2023 г. повече от 1,6 милиона електрически превозни средства са регистрирани в цяла Европа.

Най- големите производители

Нарастването на регистрациите на електромобили до голяма степен се дължи на трима основни играчи: Tesla, BMW Group и SAIC Motor. Регистрациите на Tesla за всички модели се утроиха от октомври 2022 г. Благодарение на силните продажби на Model Y и Model 3. Въпреки това, поради по-ограничената гама, американският производител не успя да поддържа темпото с по-големите автомобилни групи, като

Volkswagen, BMW Group и Stellantis, общо регистрации.
През октомври Volkswagen беше най-продаваната група в EV сегмента, следвана от BMW Group, която регистрира 53% увеличение на регистрациите на EV с 18 297 единици, благодарение на силните резултати с i4 и iX1.

MG 4 на SAIC записа впечатляващ растеж, класирайки се като най-популярния електрически хечбек през октомври и четвъртият най-продаван EV в Европа, с продажби 1,6 пъти по-високи от съперника си, Volkswagen ID3.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации