Регистрациите на нови автомобили в Европа са се увеличили с 14% на годишна база през октомври. Предимствата на електрическите автомобили са много и точно заради това, те са едни от най- търсените. Повече от един милион коли са продадени на 28 европейски пазара, като 15% от тях са задвижвани от батерии. Нарастването на регистрациите на електрически автомобили се дължи до голяма степен на продажбите на Tesla, BMW и SAIC.

Най- купуваният автомобил в Европа

Tesla Model Y оглавява класациите и се прогнозира да завърши годината като най-продаваният автомобил в Европа. Регистрациите на Tesla се утроиха през октомври 2023г., в сравнение с миналата година. Поради продължаващия успех на продажбите на Tesla Model Y и Tesla Model

На върха, през октомври

За месец октомври Volkswagen е най-продаваната марка с 97 406 продадени автомобила.
Най-продаваният модел е Dacia Sandero с 22 335 продажби.
Собственикът на MG SAIC регистрира 66% увеличение на регистрациите с 8841 единици. Продажбите на MG 4 са 1,6 пъти по-високи от тези на Volkswagen ID 3.
Регистрациите на електромобили се увеличиха драстично във Финландия, Люксембург и Дания. Въпреки това продажбите в Хърватия, Ирландия и Германия са намалели.

Едни от най- продаваните коли в Европа:

Tesla Model Y, 209 503 продажби досега, +144% на годишна база. Model Y изглежда ще бъде начело в тазгодишните европейски класации за продажби.

Dacia Sandero,

Вторият най-продаван от миналата година, Dacia Sandero, все още се надява да заеме първото място през 2023 г. Привлекателността му е подсилена от изключителното съотношение цена-качество. Това, че е с просторен интериор и прилично управление, го прави особено убедителна покупка.

Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc винаги е популярен избор в Европа и изглежда това ще продължи. С 175 169 продажби, +16% на годишна база. Миналата година той се класира на трето място, а продажбите му дори надминават тези на Volkswagen Golf. Неотдавнашен фейслифт повиши качеството на интериора.

Peugeot 208

Peugeot 208 supermini беше най-продаваният автомобил през 2022 г. в Европа, но не достигна това темпо през 2023 г. С 171 871 продажби, -4% на годишна база, все още може да достигне място на подиума в края на годината.

Renault Clio

Популярното супермини на Renault вече се продава по-добре от Volkswagen Golf. Със своите 164 576 продажби, +48% на годишна база. Renault също обяви, че петото поколение на модела ще се продава с хибридно задвижване. Нов интериор и опростена гама от опции също са на път.

Volkswagen Golf

Вездесъщият Volkswagen Golf е фаворит от дълго време в Европа, но беше изпреварен от по-малкия и по-евтин Peugeot 208 миналата година. Със свойте 150 020 продажби.

Toyota Yaris Cross

Лесно е да се разбере защо Yaris Cross е хит. Това не само е сравнително достъпна кола, но също така е подкрепена от легендарната репутация на Toyota за надеждност. Продажбите на годишна база са 147 994 продажби, +34% .

Fiat 500

Има ли по-разпознаваем малък автомобил от Fiat 500? Продава се от 2007 г. и е малко вероятно скоро да отпадне. С продажби на годишна база от 144 438 продажби, +5%. Съвсем наскоро моделът получи следващо поколение електрически събрат с размер на батерията до 44kWh. Пробегът му е фиксиран на 299 мили, но меките хибридни и бензиновите модели също остават в продажба.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации