Мераклиите да карат Tesla ще трябва да бъркат по-дълбоко в джобовете си за в бъдеще. Американският производител увеличи цените, на които продава моделите си, а причината затова е ясна – увеличаващата се в цял свят инфлация.

Повишаването на цените ще окаже влияние върху пазарите навсякъде по света. Новината не е никак добра, на фона на растящата несигурност.

Неотдавна Tesla вече увеличи цените на автомобилите в САЩ и Канада. Сега се очаква да направи същото и в Азия, Европа и Австралия, като при някои от моделите вече има скок.

Той е толкова, колкото и отвъд Океана и засяга най-популярните продавани модификации и модели.

Ето един пример.

Моделът Model 3 Long Range AWD в Германия вече струва с 2500 евро повече, отколкото досега. При версията Performanc увеличението е малко по-малко – 1500 евро.

В Китай моделът, който най-много се купува и кара там – Model Y Long Range, става по-скъп с 2600 евро. В Австралия пък най-засегнати са Model Y във версиите RWD и Performance – те вече струват с 1300 евро повече.

В Китай се случи и друга неприятна за компанията на Илън Мъск ситуация. Моделите на Tesla стават забранени в района на град Бейдехе от първи юли тази година.  Каква е причината? В морския курорт, който е един от най-популярните в многолюдната страна, ще се проведе заседание на правителството, което ще бъде закрито. Властите имат опасения, че електрическите автомобили на Tesla могат да се използват от разузнавателните служби на други страни за събиране на секретна информация.

Все още забраната не е потвърдена официално, но вече се появиха снимки в социалните мрежи, на които се вижда как униформени служители на реда извеждат коли на Tesla от някои райони на Бейдехе. Очаква се ограничението да е в сила за около 2 месеца.

Това не е първия случай, в който се въвежда подобна мярка в Китай. Преди няколко седмици в Ченгду се случи същото, а причината бе посещение на китайския държавен глава Си Дзипин.

Преди време пък бе забранено на каращите Tesla да посещават райони с военни бази. Опасението е, че камерите, които са инсталирани в електромобилите, биха могли да се използват за шпионаж.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации