Всяка година все повече шофьори избират автоматична скоростна кутия. Независимо от предпочитанията за модел, в градски условия автоматиците се представят по-добре и се управляват по-лесно, особено от млади шофьори.

Друга причина за популяризацията на автоматичната скоростна кутия е увеличаването на броя на електрически коли, чиято трансмисия е фундаментално различна от класическата. Като добавим и това, че производителите на автомобили също започват да предпочитат автоматична скоростна кутия, не е учудващо, че автоматиците се налагат на пазара, особено за градски условия.

Ето топ три на най-добрите малки коли с автоматична скоростна кутия.

  1. Ranualt Clio

То идва в два варианта – бензинов двигател 1.0 или хибрид, който е с автоматична скоростна кутия. Това е и един от най-евтините хибриди на пазара. Причината да го определим като „градска кола“ е малкото багажно пространство, но се представя отлично и на по-дълъг път.

      2. Seat Ibiza е втората ни любима малка кола с автоматична скоростна кутия.

Обичайно, суперминито се продава с ръчна петстепенна кутия, но по-спортният вариант идва със 7 скорости и е автоматик.

В партньорство с Фолкваген Груп, Сеат Ибиза получава отличен 1.0-литров бензинов двигател. Няма хибриден вариант, но са включени достатъчно интериорни удобства и системи за безопасност, които правят шофирането забавно и приятно.

3. Skoda Fabia, друга класика, чието ново превъплъщение идва с 1.0 литров бензинов двигател и 6-степенеа автоматична скоростна кутия.

Обичаме този модел заради практичното разпределение на пространството и интуитивния интериор, освен  това, представянето на Шкода Фабия на пътя се доближава до някои по-луксозни коли на пазара.

Източник: Autocar

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации