KIA разкри някои от плановете си за бъдещето по време на среща с инвеститорите си, така че можем да научим какво ни подготвя компанията в следващите години.

Корейският производител предвижда поне 15 модела изцяло електрически автомобили до 2027 г. и поне 6 нови хибридни модели. Това включва и някои от вече обявените модели, като ЕV3, EV4, EV5, както и новите EV6 и спортният седан EV 8

“Киа ще пусне 6 нови EV модела до 2026 г…, които ще бъдат представени на основните пазари, включително САЩ, ЕС и Южна Корея.“ се казва в доклад.

Три изцяло нови EV-та ще бъдат представени през 2024.

Очакваме и поне един, а може би два електрически пикапа, като един е предвиден изцяло за американския пазар.

Новите модели не са единственото, което КIA ще представи; бензиновите модели също получават обновление. Чакаме нов КIA Sportage SUV, както и няколко хибридни модели, които ще са на пазара през 2024 г.

Niro, Sportage и Sorento  вече се продават. Компанията обяви, че повечето от знаковите модели ще бъдат пресъздадени в хибриден вариант в следващите години, без да уточнява подробности и разкри, че разработва следващо поколение хибриден двигател, който ще бъде ползван в нови, бъдещи автомобили.

До края на десетилетието, компанията очаква, че ще продава на основните си пазари микс от около 40 % изцяло електрически автомобили и около 35 % хибриди.

Източник: Motortrend

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации