Пежо добавя нов хибриден двигател на моделите Пежо 408 SUV и Пежо 308 хечбек. Досега тези модели се предлагаха с бензинов двигател или хибрид, който трябва се зарежда, а новата технология свързва двете групи, така че любителите на марката да избират от най-доброто, което в момента се предлага на пазара.

Технологията се казва Hybrid 136 e-DSC6 и се състои от 1.2-литров трицилиндров бензинов двигател, свързан с 6-степенна ръчна трансмисия, с вграден електрически мотор. Той се захранва от малка, 0.9 kWh батерия.

Според Пежо, хибридните 408 и 308 прекарват над 50 % от времето на пътя ползвайки батерия, особено в градски условия. При шофиране на бензин, електромотора предоставя и допълнителна мощност на двигателя. Като резултат от това, тези модели предлагат до 15 % намаляване на разхода на гориво и отделят по-малко въглеродни емисии, в сравнение с моделите с бензинов двигател, казват от Пежо.

При новият тип хибриден двигател, батерията се зарежда сама и няма нужда да включвате колата на зарядно, както е при другите хибриди, които ползват по-голяма батерия. В случая, самата батерия се намира под предната седалка, така че мястото в багажника и под задните седалки остава свободно.

Източник: Autoexpress

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации