Преминаването на автомобилната индустрия към електрически превозни средства включва повече от просто производство на автомобили. За много от световните автомобилни производители преходът към електромобили е част от по-голяма стратегия за намаляване на всички въглеродни емисии, включително тези по време на самото производството.

От японската компания Toyota твърдят, че планът им е да постигнат въглеродна неутралност до 2040 г. в Европа и вече имат стратегия как това да се случи.

Според автомобилния производител е реалистично да се смята, че ще се постигне 100 процента намаление на CO2 във всички нови превозни средства в Европа до 2035 г.

През следващите 10 до 15 години Toyota ще използва комбинация от батерийно-електрически, plug-in хибрид , електрически и хибридни електрически превозни средства за намаляване на емисиите.

Японците признаха, че ще срещнат предизвикателства и трудности при постигането на тази цел, тъй като има аспекти, които са извън техния контрол като логистиката и доставката на части. „Ще работим в тясно сътрудничество с доставчиците и партньорите ни за достигане на целта“, заявиха от компанията.

Автомобилният производител планира да направи всички свои европейски производствени мощности въглеродно неутрални до края на десетилетието. Toyota вече рециклира 90 процента от отпадъците в своето съоръжение Deeside в Обединеното кралство, за да генерира зелена енергия. То може да стане въглеродно неутрално още през 2025 г. Също така Toyota инсталира огромен брой слънчеви панели – еквивалент на 10 футболни игрища.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации