BMW разширява глобалната си производствена мрежа с още един завод в Азия. Германската компания обяви ново партньорство с Truong Hai Auto Corporation (THACO) за местно производство на автомобили във Виетнам. Това е шестият завод на BMW на континента след производствените площадки в Тайланд, Малайзия, Китай, Индонезия и Индия.

Баварският автомобилен производител стартира работа във Виетнам преди пет години и вече има ново споразумение с местната THACO за производство на Serie 3, Serie 5, X3 и X5 в страната.
С новото местоположение производствената мрежа на BMW по целия свят нараства и вече включва не само места за сглобяване на автомобили, но и заводи за задвижване.
Производителят изпълнява стандартизирани процеси във всичките си фабрики, за да осигури постоянно качество.

„Това е важен крайъгълен камък за BMW Group в Азиатско-Тихоокеанския регион, тъй като се стремим да засилим присъствието си там“, заяви Майкъл Николайдес, старши вицепрезидент в BMW, отговарящ за производствената мрежа и веригата за доставки. „С това решение BMW Group отново прилага стратегическия си принцип на производство, следващо пазара. Има дългосрочен потенциал за растеж на пазара във Виетнам и ние сме щастливи да предприемем тази следваща стъпка с THACO за местно производство на някои от най-популярните ни модели“.

THACO е основана през 1997 г. и в момента е една най-големите компании в автомобилния бизнес в страната. Фирмата управлява съвместно предприятие с Kia в основния си завод и също така произвежда леки автомобили Mazda чрез дъщерното си дружество VinaMazda.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации