От Toyota заявиха, че временно спират да приемат поръчки за два от моделите си – Land Cruiser 300 и Lexus LX. Причината за това е, че търсенето на моделите надвишава производствените мощности на компанията.
Колко време ще продължи това, все още не е ясно, но от компанията поеха ангажимент да оповестят на евентуалните си бъдещи клиенти кога отново ще могат да приемат поръчки за моделите. От Yahoo споделиха, че прекалено дълго се чака за оборудването на един от моделите и това е принудило компанията да предприеме спирането на предварителните продажби. От изданието смятат, че дългият срок за обработка на заявките може да поднесе неприятни изненади на бъдещите клиенти и те могат да получат автомобилите си напълно различни от това, което са поръчали.
Голямото търсене на Land Cruiser 300 не доведе до повишаване на цената. Тя варира от 37 500 до 59 000 евро. Същевременно обаче липсата на достатъчно бройки при дилърите им позволи да спекулират със ситуацията – при тях моделът се продава за цена от 132 200 евро.
По-късната поява на Lexus LX пък доведе до затруднения в производството, които се дължат на глобалния недостиг на микрочипове.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации