Според скорошен доклад на Automotive News, краят на Volkswagen Arteon е близо. Пуснат в производство през 2017 г. като заместител на CC, Arteon не се представи много добре в САЩ с малко над 7000 продадени до момента. Въпреки това, VW се ангажира да запази водещ салон в гамата си и възнамерява да пусне изцяло електрически наследник на Arteon през 2024 г.

Arteon ще бъде заменен от производствената версия на ID. Aero концепция. Разкрит преди няколко месеца, ID. Концепцията Aero има теоретичен пробег от 385 мили и се захранва от 77 kWh батерия. ID на продукцията. Aero вече е забелязан многократно да тества в Германия и ще бъде напълно представен през 2023 г., последван от доставки в Китай и Европа по-късно същата година.

Volkswagen също ще пусне ID. Aero в САЩ в даден момент (вероятно средата-края на 2024 г.), съгласно следното изявление на уебсайта му:

Като новия водещ модел на ID. семейство, личната карта. Следователно AERO ще се предлага глобално в бъдеще – също в Европа и Северна Америка в допълнение към Китай.

ID. Следователно Aero ще стане третото ID превозно средство, продадено в Америка, след ID.4 и ID. Бъз.  Твърди се, че Aero моделите ще се произвеждат в Европа, което означава, че купувачите от САЩ няма да могат да се възползват от данъчен кредит.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации