След дълга пауза руският автомобилен производител АвтоВАЗ реши да поднови производството на Lada Granta. Липсата на адекватни съвременни системи за безопасност категоризираха автомобила като „антикризисен“. Всички знаем, че от 90-те години насам наличието на надеждни системи за безопасност е задължително изискване в автомобилната индустрия.

Очакванията са през първите няколко дена да бъдат сглобявани не повече от 50-60 автомобила на ден. Като причина за ниската производителност се посочва настройването на конвейера за новата версия на автомобила. Според предварителни данни до края на юни месец ще бъдат сглобени около 500 коли.

Новата версия ще се предлага с 1,6-литров бензинов мотор с 90 конски сили. Двигателят е с 8 клапана и напълно отговаря на екологичните изисквания на стандарт Евро 1. Моделът е без въздушни възглавници, антиблокираща спирачна система, електрически прозорци на задните врати и климатик. По отношение на цената, се очаква тя бъде около 650 000 рубли, което се равнява на 20 700 лева. Тази цена прави Lada Granta най-евтиният нов автомобил на руския автомобилен пазар.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации