Верижните хидравлични багери от среден клас са сред най-използваните машини на големи обекти в сградното и инфраструктурното строителство. Те предлагат работни маси от 16 т до 50 т, а мощността и въртящият момент на дизеловия им двигател е от 120 к.с. до 400 к.с., съответно от 450 Nm до 1800 Nm. Всички нови обекти започват с изкопаване на основите на строителните съоръжения, независимо дали са сгради, пътища или мостове, а верижните багери са най-подходящите и ефективни машини за тази цел.

Максимална бързина и производителност

Верижният багер от среден клас е без конкуренция, когато става въпрос за високоскоростно изкопаване на земна маса и натоварването й в тежкотоварни самосвали. При строителството на сгради се предпочитат модели с работна маса от 21 т до 30 т, а при изграждането на инфраструктура – от 30 т до 50 т. Освен за високопроизводителна работа на масови изкопи, тези машини се използват също и за профилиране на терени с изпълнение на различни наклони, откоси, шкарпи и др.

В ежедневната си работа строителите разчитат на следните преимущества на този вид техника:

  • Голяма хидравлична мощност, съответно голяма бързина и производителност;
  • Висока ефективност, измерена като минимален разход на гориво за изкопан тон материал;
  • Солидна верижна ходова част, осигуряваща висока проходимост и стабилност;
  • Възможност за разрушаване на съществуващи съоръжения с помощта на хидравличен прикачен инвентар;
  • По-ниски разходи за закупуване и поддръжка в сравнение с колесните модели.

Какви характеристики да обмислите преди покупка

Най-напред обмислете добре каква производителност желаете от вашия верижен багер. От това ще зависи избора на модел с конкретна работна маса, както и конфигурацията от стрела, рамо и кофа. Не се изкушавайте от вариантите с кофа с по-големи размери, но с по-късо рамо, защото така ще пострада работната дълбочина. И тъй като това е хидравлична машина, нейната хидравлична мощност зависи не толкова от мощността на двигателя, а от въртящия му момент – изберете машина с по-висок въртящ момент на двигателя.

Ходовата част със стоманени вериги ще ви осигури висока проходимост, например в дълбока кал. Тя спомага и за по-голямата стабилност на машината, особено когато се използва като малък кран за преместване на тежки предмети (бетонни шахти, колектори и др.). Ако обаче се правят ремонти и/или се налага да се пази вече положена настилка и друга готова инфраструктура, или просто обектът е по-малък, може да имате необходимост от колесен или комбиниран багер, или по-малък модел с гумени вериги.

Изберете нов верижен багер от Тайтън Машинъри България

На сайта titanmachinery.bg ще намерите информация за всички видове и модели верижни багери Case, предлагани от Тайтън Машинъри България. Не губете време, а изберете още сега подходящ модел чрез сайта ни! Нашите специалисти ще отговорят на всички ваши въпроси по конфигурацията и оборудването му. Обадете ни се на телефон 0888 133 338 или направете запитване онлайн чрез контактната форма на сайта!

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации