Компанията BMW планира пускането на хибридна суперкола, която ще заеме място на сегашния i8 в моделната гама на германския производител. Подобен автомобил може да се появи на пазара през 2023 г., като в разработката му участва подразделението M Performance, съобщава Autocar.

Автомобилът ще получи хибриден силов агрегат, в който ще влязат бензинов мотор с 6 цилиндъра и електрически двигател. Сумарната мощност на задвижващата система ще бъде около 700 к.с., като в основата на модела ще бъде карбонова конструкция.

Що се касае до BMW i8, в мометнта на пазара са обновените версии на купето и роудстъра от този модел. Те се задвижват от хибриден агрегат, в който влизат 1,5-литров бензинов турбомотор с 231 к.с. и електрически двигател със 143 к.с. Само на електричество хибридните i8 минават до 54 км, а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч отнема 4,2 секунди.

Плановете на баварците до 2025 г. предвиждат пускането на 12 нови електрически модела. Паралено с тях BMW работи и върху нови хибриди, които ще се зареждат от електропреносната мрежа. Компанията готви и старт на изпитания на безпилотни коли с 4-о и 5-о ниво на автономност, при при които шофьорът е напълно излишен.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации