Германското тунинг-ателие G-Power представи поредния си проект – модернизирана суперкола Mercedes-AMG GT R, чиято мощност на двигателя е увеличена до 800 к.с. Това е с цели 215 к.с. повече от показателите на агрегата при излизането му от завода.

Подобренията по туин-турбо V8 мотора, чийто работен обем е 4,0 литра, са направени на няколко етапа. На последния от тях двигателят е получил бензинова помпа от състезателен автомобил, оптимизирани ковани бутала, модернизирани компресори и по-големи (съответно по-производителни) турбини.

 

Освен това, специалитите от G-Power са използвали нова система дза впръскване със спортни въздушни филтри и различни катализаторите. Крайният резултат ет 800 к.с. и 850 Нм въртящ момент, което е с 215 к.с. и 150 Нм от показателите на стандартния мотор. За да се справи с увеличената мощност двигателят е получил и преработена 7-степенна преселективна скоростна кутия с двоен съединител.

 

Как са се променили динамичните характеристики на суперколата след доработката не се съобщава. Стандартният Mercedes-AMG GT R ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч. Не е ясно и колко ще струва автомобилът след намесата на G-Power.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации