Завършилото през уикенда състезание „24 часа на Льо Ман“ ще се запомни не само с надпреварата на пистата, но и с няколко любопитни премиери на нови модели. Една от тях беше на обновената версия на суперколата Dendrobuim D-1, която е получила името XP-2. И която, най-вероятно до 2-3 години ще вземе участие в самото състезание.

Създаването на Dendrobuim става с помощта на инвеститори от Хонконг, но самата разработка на колета е дело на инженери от Великобритания. Карбоновият монокок и платформата на автомобила са дело на компанията Williams Advanced Engineering, а дизайнът е направен от Питър Стивънс, който е участвал в създаването на McLaren F1 и Jaguar XJR. В екипа участват още инженери, работили по-рано за Lotus, Koenigsegg, Lamborghini и др.

 

От компанията засега не бързат да разкрият, по какво новата модификация се отличава от предшественика си. Известно е, че Dendrobium D-1 е оборудван с електрически силов агрегат, чиято мощност е 1875 к.с. и 2000 Нм въртящ момент. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди и развиване на максимална скорост от над 300 км/ч.

 

Все още не е ясно и кога ще стартира производството на D-1, въпреки че първата модификация на хиперколата беше представена още през 2017 г. Не се знае и точната цена на автомобила, но тя със сигурност ще надхвърли 2 млн. щатски долара.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации