В рамките на последните няколко месеца отделни представители на Toyota и Subaru коментираха, че достъпните спортни купета GT86 и BRZ ще имат наследници, но едва сега дойде официалното потвърждение от страна на двете японски компании.

Следващото поколение на GT86 и BRZ отново ще бъде съвместен проект на Toyota и Subaru, но няма да е единственият общ проект, предвиден в новото споразумение между компаниите. Двете фирми ще работят заедно по създаването на нови модели с предно предаване, а Toyota дава право на Subaru да използва хибридната технология на гиганта за свои автомобили. Отделно от това е предвидено и съвместно разработване и развитие и на системи за автономно придвижване и свързаност на автомобилите.

Новата сделка между Toyota и Subaru ще има и капиталово измерение – делът на Toyota в Subaru ще нарасне от сегашните 16,83% на поне 20 процента, а в същото време Subaru ще купи още акции в Toyota, като стойността на пакета ще е 741 милиона долара или 80 милиарда йени.

Още през юни двете компании се споразумяха за съвместна разработка на нова платформа, предназначена специално за електромобили.

Все още няма много информация за следващото поколение на GT86/BRZ, но главният инженер на Toyota вече обясни, че новата генерация на GT86 ще е „по-добра за каране” в сравнение с възродената Supra, което пък стана съвместно с BMW.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации