Инвеститорът Джони Чунг Шан-И продаде своето място за паркиране в офиса The Center в централния район на Хонконг за рекордната сума от 969 000 щатски долара. Площта на мястото за един автомобил е 12,5 квадратни метра.

Най-скъпото място за паркиране се намира на трето ниво под земята на The Center, където могат да се поберат 402 автомобила. При това цената на парко-местата в Хонконг превишава 3 пъти тази на жилищата. Самото здание, където е разположен паркинга, е и най-скъпият офис-център в света, като цената му е 5,15 млрд. долара.

 

Предишният рекорд за най-скъпо място за паркиране беше поставен през 2018 г. отново в Хонконг. Тогава за парко-място в жилищния комплекс Sun Hung Kai Properties Ultima бяха платени 760 000 долара.

 

Като стойност на места за паркиране на Хонгконг може да съперничи единствено Лондон. През пролетт на 2019 г. средната цена на парко-място в британската столица беше 219 000 паунда. А в районите във вътрешността на града като Кемдън, Ислингтън и Ламбет места за паркиране се продаваха за повече от 500 000 британски паунда.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации