Преди няколко година Mercedes-Benz представи умалена версия на приличащия на чудовище пикап AMG G 63 6×6. Тя получи името G 500 4×4, като дори в заводския си вариант беше така оборудвана, че да се справи с всякакви задачи.

В германското тунинг-ателие Gruma Automobile GmbH обаче решиха, че това не е достатъчно и със съдействието на компанията Armored Car Systems създадоха на основата на всъдехода нещо, което може да оцелее както при локален градски конфликт, така и в неспокоен район в африканската държава. Всъдеходните способности на машината бяха запазени, като към тях беше добавена и специална защита на пасажерите.

 

Машината е получила името Gruma Enok P1, като отговаря на армейските стандарти. Тя издържа огън от щурмови автомати, както и взривове от противопехотни мини. Пикапът е оборудван с бронирана каросерия и непробиваеми от куршуми стъкла, а също така с оригинален люк на покрива, където може да бъде поставена лека картечница.

 

Може да звучи странно, но салонът на Gruma Enok P1 не е военен, а е ориентиран изцяло към обикновените граждани. Разбира се, те трябва да имат доста пари, тъй като интериорът е луксозен, като в него са използвани естествена кожа, алкантара и карбон.

 

Задвижването на бронираната машина става с оригиналния V8 с обем 4,0 литра, който развива 420 к.с. Засега динамичните характеристики не се разкриват, тайна остава и цената на автомобила.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации