Компанията Porsche реши да зарадва с подарък консервативните си клиенти, които ще имат право сами да избират с каква скоростна кутия да бъде оборудвано тяхното 911.

Досега версията с механична трансмисия беше по-евтина от тази с автоматик, но при новото поколение на модела нещата ще се променят. Механичната кутия със 7 предавки ще се предлага за Carrera S и Carrera 4S като безплатна опция, тоест каквато и трансмисия да изберат клиентите, цената не се променя.

Все пак любителите на ръчни скорости ще спестят пари, ако си купят Carrera S или Carrera 4S. Те ще получат безплатно предлагания като опция пакет SportChrono (той струва около 2300 евро), като в него влиза специални опори на двигатели, спортни настройки на системата за стабилизация и възможност за промяна на режимите на електронните системи за управление от волана.

 

Освен това, версията на Porsche 911 с механични скорости ще получи функция за ограничаване на подаване на повече газ от необходимото, която ще помага за по-добра работа на скоростната кутия и на механичния диференциал с повишено триене. При варианта с автоматични предавки диференциалът е с електронно управление.

 

Все пак, версията с ръчни скорости ще е по-бавна от тази с „роботизираната“ трансмисия PDK. От Porsche твърдят, че ускорението от 0 до 100 км/ч при Carrera S и Carrera 4S с 8-степенен автомат и пакет SportChrono отнема 3,5 секунди. При варианта с ръчни скорости времето е 4,0 секунди.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации