Hyundai ще използва Крейг Брийн вместо Андреас Микелсен за последния старт от сезона в световния рали шампионат – рали „Австралия”. Състезанието е от 14 до 17 ноември и трябва да реши кой ще спечели световната титла при конструкторите – Hyundai или Toyota, като тимът на корейците има аванс от 18 точки.

Смяната с Брийн ще позволи на тим шефа на Hyundai Андреа Адамо да разполага със силен пилот, който ще потегли от възможно най-задната стартова позиция в първия ден – ирландецът ще тръгва 10-и, което означава че ще кара по изчистено макдамово трасе. Ако караше Микелсен, той щеше да стартира 4-и и да е един от чистачите на пътя.

Австралия ще е третият старт с Hyundai за Брийн, който кара за тима във Финландия и Уелс.

Тази смяна отбелязва и залеза на шансовете на Микелсен да остане в тима и за 2020. Вчера Hyundai официално обяви, че привлича новият световен шампион Ойт Танак, като естонецът и Тиери Нювил ще са тези, които ще карат с пълна програма догодина, а договорът на Ойт е за два сезона.

Третата кола на тима ще си делят Дани Сордо и Себастиен Льоб, като програмата на французина все още не е потвърдена, а ако Hyundai има и четвърта кола в отделни ралита, то засега фаворит е Брийн, но е много вероятно той да използва Австралия като трамплин в преговорите му с други тимове, тъй като Танак разбърка сериозно пазара на пилоти за догодина.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации