VW Golf 8 е една от големите новини на 2019 година, но от германския гигант обещават на любителите на автомобили с конвенционално задвижване, че и след 10 години ще могат да си купят такава кола, тъй като бестселърът на марката ще е стигнал до деветото си поколение. И въпреки планираната инвазия на електрически модели, които VW ще лансира в следващите няколко години на световния пазар.

„Няма начин през 2030 година всички автомобили да са електрически –прогнозира пред TopGear Ларс Хенчшел от VW. – Дори моят шеф доктор Дийс не е оптимист по тази тема. Уверен съм, че ще има и Golf 9, който трябва да е на пазара към 2027 или 2028 година, тъй като жизненият цикъл на осмото поколение ще е около 7 години.”

Електрическата версия на Golf се заменя от ID.3 – това трябва да е бъдещият бестселър на VW и първият модел на марката, изграден върху платформата MEB, създадена специално за електромобили.

В бъдеще електрифицирането на моделното семейство на Golf ще се ограничи с лансирането на plug-in хибриди, включително и сред най-достъпните версии с 1-литров бензинов двигател.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации