Pagani е сред най-младите италиански производители на суперавтомобили в сравнение с Ferrari и Lamborghini, но компанията има почти 20 години зад гърба си. Сега марката реши да разкаже историята си на Централната гара в Ню Йорк. На ден през гарата минават 750 000 човека, които от вторник насам имат възможност да разгледат 6 модела на Pagani.

Пет от тези автомобили са версии на Zonda: Zonda R, Zonda F, Zonda Cinque, Zonda HP Barchetta и първият сериен автомобил от този модел, с който Pagani дебютира на изложението в Женева през 1999 година. Шестата е Huayra Roadster BC – последният модел на марката, който се появи на Автомобилната седмица в Монтерей тази година.

Заедно с колите има и експозиция, която носи името „Pagani, Историята на мечта” и разказва за развитието на компанията, като стартът е през 1982, когато Хорасио Пагани идва от Аржентина в Италия, където работи за Lamborghini и по-точно по модела Countach. По-късно той основава собствената си дизайнерска компания в сградата, намираща се точно до централата на Lamborghini.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации