Компанията Porsche работи активно по нови електрически модели, като следващите в списъка са версии на Cayman и Boxster. Твърде вероятно е те да бъдат изградени на напълно нова платформа, в чиято разработка ще участва и хърватската компания Rimac.

Шасито ще бъде универсално, като на него ще могат да се поставят един или да електромотора. Основната част от конструкцията ще е от алуминий. Версиите на Cayman и Boxter с два електрически двигателя ще се окажат най-мощните в гамата на модела, тъй като ще развиват поне 400 к.с. (изключение ще прави единствено бензиновата GT4 на Cayman). Вариантите с един електромотор ще запазят традиционните обозначения S или GTS.

 

Версиите на ток на двата модела ще се продават едновременно с тези с двигатели с вътрешно горене. Самата платформа ще бъде достатъчно гъвкава, че на нея да могат да се правят и електромобили от други класове – например кросоувъра Porsche Macan с електрическо задвижване.

 

Напълно очаквано, разработката на Porsche ще бъде използвана и от други компании, които са част от VW Group. Например, Audi ще изгради на нея купе TTS, докато Lamborghini ще възроди модела Urraco. Оригиналното купе с 2+2 места е разработена от легендарния дизайнер Марчело Гандини през 70-те години на миналия век, като е оборудвано с V8 двигател.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации