Красотата може да бъде отразена в бижу, картина или пейзаж. Eлегантността, от друга страна, не се ограничава само с един поглед. Елегантността може да се намери в движение, в израз или в разговор. Най-просто казано, елегантността е красота в движението и никой автомобил не се движи с повече елегантност от Maserati, върховният израз на динамичната красота.

През цялата си история Maserati създава уникални модели и изключителни серии. Сред тях изпъква версията на Royale на третото поколение Quattroporte от 1986 г – рестайлинг, включващ изключителни сини и зелени цветове, подобрен интериор, с меки кожени седалки и широко използване на дърво в таблото и панелите на вратите. Quattroporte Royale, произведен само в 51 бройки, е оборудван с мощен 4,9-литров V8 двигател, осигуряващ 300 к.с.

Днес Maserati отдава почит на своето наследство с пускането на ексклузивна серия със същото име, предлагана във всички модели с V6 двигатели, представени в актуалната гама на марката: само 100 Maserati Quattroporte, Levante и Ghibli Royale ще бъдат произведени с двигатели, вариращи от 3,0 л V6 дизел с 275 к.с. до 3,0 л V6 бензин с 350 к.с. или 430 к.с.

Новата специална серия Royale се предлага в два уникални сини и зелени цвята: Blu Royale и Verde Royale. За да завърши елегантния външен вид, Levante Royale разполага с 21-инчови антрацитни антео джанти, а Ghibli и Quattroporte – титаниево-антрацитни, всички по поръчка на серията и всички със сребърни капаци на спирачните апарати.

Интериорите на Royale, базирани на тапицерията GranLusso, се предлагат в Zegna Pelletessuta или или двуцветна кожа Pieno Fiore в черно. Zegna Pelletessuta е преплетена кожа, изработена специално за интериори на автомобили Maserati. Родена от италианските традиции от стария свят и днешната иновативна технология, тя е гениално изработена с помощта на тънки ленти от напа, за да създаде ултра луксозна „материя“, която е лека, мека и издръжлива.

Гланцирани вложки (Metal Net за Levante, Ebony за Ghibli и Black Piano за Quattroporte) и отличителна плоча „One of 100” завършват вътрешния облик, който включва също звукова система Bowers & Wilkins, електрически люк и затъмнени стъкла.

Ексклузивната серия Royale се предлага с богато оборудване, благодарение на пакетите Cold Weather, Premium and Drving Assistance Plus, оборудвани като стандарт. Независимо дали шофирате по улиците на града или сте поели надълго пътуване, високото ниво на лукса ще бъде допълнено от по-сериозна от безопасност на пътя.

Maserati Levante, Quattroporte и Ghibli Royale разполагат с цялостни системи Advanced Driving Assistance, за да реагират безпогрешно и при най-големите потенциални опасности на пътя и за да подобрят комфорта и безопасността за водача и пътниците.

Подобно на останалата част от гамата, специалната серия Royale разполага с модула Maserati Touch Control Plus (MTC+), 8,4-инчов сензорен интерфейс, разположен в центъра на арматурното табло, който е лесен за използване. MTC+ контролира всички ключови функции на автомобила, включително отоплението и вентилацията на предните седалки, отоплението на волана и управлението на задната слънчева щора, където е налична и монтирана. Екранът също така показва изглед назад, изобразен от камерата за заден ход, с водещи линии за лесно използване.

Най-модерната система разполага както с функциите за огледален образ на Apple CarPlay, така и с Android Auto. В допълнение за потребителите на iPhone, системата Siri на Apple оперира като личен асистент, което им позволява да изпълняват задачи, използвайки гласова команда. Чрез естествено говоримия език е възможно да се осъществи обаждане или достъп до музика, съобщения, напомняния, имейли, уебсайтове и много други.

Въпреки че първите доставки са насрочени за март 2020 г, вече могат да бъдат направени поръчки за тази серия, ограничени до само 100 бройки. Цените за специалната серия Royale започват от 102 000 евро за Ghibli, 109 000 евро за Levante and 134 000 евро за Quattroporte.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации