Renault потвърди Twingo на ток

23 January 2020 09:51
Renault потвърди Twingo на ток
Renault потвърди Twingo на токRenault потвърди Twingo на токRenault потвърди Twingo на ток
Прочетете повече за:
RenaultTwingoZ.E.електромобилSmart

Актуалното трето поколение на Renault Twingo беше представено през 2014 г., като в основата му е платформата на Smart. Сега френският производител потвърди, че планира да представи нова версия на модела. Тя ще е напълно електическа и ще получи добавка Z.E. към името си.


От Renault са обявили, че електрическият градски модел ще се появи, въпреки изтеглянето на стандартното Twingo от някои пазари заради ниски продажби. Така на места компанията ще продава и двете версии на модела, а на други - само електрическия вариант, чиято премиера ще се състои на автосалона в Женева през март.

 

В основата на електрическото Twingo ще е платформата от Smart EQ ForFour. Това означава, че френският хечбек ще получи и задвижването на германския си събрат. То става с електромотор с 82 к.с., поставен на задната ос, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 12 секунди и развиване на максимална скорост от 130 кч/ч.

 

Освен това, Twingo Z.E. ще получи и акумулатора с капацитет 17,6 кВт/ч, поставян на Smart EQ ForFour. Това ще позволи пробег от 145 км с едно зареждане, като за модела ще се предлага и зарядно с мощност 22 кВт. Благодарение на него 80% от капацитета на батерията ще бъде "напълнен" за 40 минути.

 

Предполага се също, че купувачите на електрическия ситикар на Renault ще получат достъп и до специално приложение за смартфони, аналогично на това, с което разполагат собствениците на електромобили Smart. То позволява от разстояние да се проверява състоянието на машината, нейното местоположение и нивото на заряда в батерията.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ