Организаторите на втория кръг от световния рали шампионат – „Швеция” обвиха, че подготовката за състезанието върви по план и се очакват ниски температури и сняг в следващите 10 дни, които ще позволят провеждането на снежната надпревара.
Тази година рали „Швеция” включва отсечки в областта Вармланд, както и в съседна Норвегия.

Главният изпълнителен директор на рали „Швеция” Глен Олсон гостува на рали „Монте Карло” в края на януари, но тогава демонстрира по-сдържан оптимизъм, като обясни, че е в „постоянен диалог с ФИА и промоутъра на WRC” относно съдбата на състезанието, а най-смелите прогнози бяха, че ако се наложи част от отсечките ще бъдат покрити с изкуствен сняг.

През тази седмица обаче заваля сняг – първо по норвежките етапи, а след това и във Вармланд, като организаторите очакват още по-силен снеговалеж, както и спад на температурите, за да може пътищата да замръзнат и да се получи твърда и по-издръжлива снежна покривка.

Световният рали шампионат вече загуби един кръг за 2020, след като организаторите на рали „Чили” се отказаха от състезанието, което разчита на държавно финансиране, но страната в момента е изпаднала в социална и икономическа криза.

WRC 2020 стартира със страхотна битка в рали „Монте Карло”, като Тиери Нювил успя да надвие пилотите на Toyota Себастиен Ожие и Елфин Еванс, за да вземе първата си победа в Монако, а Hyundai взе предимство в битката на конструкторите в началото на сезона.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации