2024 Porsche Cayenne ще бъде представен следващия месец на автомобилното изложение в Шанхай, като той ще има множество неочаквани промени. Преди това пълно разкриване на 18 април, Porsche хвърли бърз поглед към преработения интериор на Cayenne, който е вдъхновен от екрана сцена в Taycan EV.

Вътре в обновения Cayenne водачът е изправен пред 12,6-инчов извит дисплей. Porsche сподели, че е било лесно решението да стане изцяло дигитално, като един от водещите мотиви е бил осигуряването на по-голяма гъвкавост за бъдещето, както и придържане към своето наследство, макар и с дигитален привкус.

Porsche не се отдалечава твърде далеч от корените си в други области, като запазването на ключа за запалване отляво на волана. Самият волан е нов и има стандартен селектор за режим на шофиране. Традиционният лост за превключване на скоростната кутия на Cayenne е заменен от тънък механизъм на таблото. Въпреки че не е визуално привлекателен, Porsche вярва, че клиентите ще оценят пространството, което спестява. Въпреки премахването на някои елементи от стария модел, актуализираният интериор на Cayenne все още включва копче за сила на звука и някои физически контроли за HVAC системата.

В центъра на новото арматурно табло на Cayenne е 12,3-инчов сензорен екран, който действа като център на системата Porsche Communication Management (PCM). Тя включва всички предишни функции, като безжични Apple CarPlay и Android Auto. Към настройките на система се присъединява и нов допълнителен 10,3-инчов сензорен екран за пътника на предната седалка, който от съображения за безопасност не може да бъде видян от водача. Porsche споделя, че на дисплеите в таблото могат да се прожектират филми.

Другите нови допълнения към интериора на Cayenne 2024 включват охладен контейнер за съхранение на смартфон с безжично зареждане, по-широк набор от разпознаваеми гласови команди и няколко новодобавени USB-C порта.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации