Моделът е с 30 к.с. над стандартния, цената е 361 900 лв

 

Най-бързият Nissan GT-R в историята вече е у нас. Компанията представи GT-R Nismo на специално събитие. Единичната бройка очаква своя клиент, който разполага с достатъчно солидни средства – точно 361 900 лв.

 

GT-R Nismo е върхът в гамата на GT-R, супер мощен състезателен автомобил за пътя, който взима най-доброто от легендарното японско наследство на супер купето, след което допълнително подобрява емблематичния дизайн и супер модерната технология.

 

Задвижването идва от битурбо V6 двигател с работен обем 3,8 литра, генериращ 600 к.с. – с 30 к.с. повече от всеки друг автомобил в гамата. Двигателят разчита на два големи турбокомпресора, използвани в GT3 надпреварите, като мощността се предава към четирите колела посредством 6-степенна трансмисия с двоен съединител и лостчета за превключване на предавките от волана.

 

Подобно на стандартния автомобил, предницата на GT-R Nismo се отличава с освежено лице и драматична нова броня. В този модел тя е изработена изцяло от карбон, за да се намали теглото. С цел да подпомогне охлаждането на мощния двигател на автомобила, тъмната хромирана „V-motion” радиаторна решетка е увеличена, за да поглъща повече въздух.

 

Промените в дизайна са внимателно изпълнени, за да подобрят въздушната обтекаемост около автомобила и да генерират висока притискаща сила, като същевременно с това насочват въздуха около колелата. GT-R Nismo генерира по-голяма притискаща сила от всеки друг сериен автомобил Nissan до момента, което води до изключителна стабилност при висока скорост.

 

Поведението на пълноприводния GT-R Nismo също е било подобрено, благодарение и на съществено подсилената структура на купето на стандартния модел. Това е позволило на инженерния екип допълнително да прецизира настройките на амортисьорите, пружините и стабилизаторите на GT-R Nismo. Това, комбинирано с увеличеното въздушно притискане на автомобила, води до създаването на най-динамичния в пътно отношение GT-R Nismo до момента.

 

Доказателство за това са подобрените времена в слалом препятствията и върховната стабилност в завой, като и двата параметъра са по-добри от тези на предишната версия. Независимо от своята по-потентна природа, новият GT-R Nismo разчита на по-добър краен баланс от преди, еволюирайки в автомобил, на който можеш да се наслаждаваш както на открити пътища, така и на състезателната писта.

 

Едно от основните подобрение в новия GT-R е още по-луксозният и изискан интериор. Версията Nismo не прави изключение. Променените като дизайн арматурно табло, волан и централна конзола са облицовани с висококачествена кожа Alcantara. Уникални за тази версия са карбоновите „корита” Recaro, тапицирани с кожа и червени акценти от Alcantara.

[URIS id=1098]
Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации