Една от марките, заради която получаваме сърцебиене, дланите ни започват да се потят, а устата ни пресъхва, е Alfa Romeo. Без съмнение нейните коли са магнетични и често пъти са определяни като едни от най-красивите. Не случайно самият Хенри Форд е свалял шапката си, когато покрай него минавала Alfa Romeo.

Да промениш творбата на италиански автомобилен дизайнер, е трудна работа. Дори неуместна промяна на цвета би коствало на безумеца да бъде “изяден” от критиците и да умре в изгнание…

Все пак се намират опитни и сръчни ръце, които знаят точно къде, колко и как да пипнат, за да направят например една Alfa Romeo Mito, уникална и изпъкваща сред всички останали. А накрая по какъв начин това да бъде поднесено изключително изискано и с италианска изтънченост.

Запознайте се с преработеното Mito от българското студио Vilner, съчетало професионализма, изтънчеността и ангажираността и към най-малките детайли. Всичко това трансформира заинтригуващия, но иначе стандартен автомобил в ново пленително амплоа.

От червен цветът на екстериора е променен в черен, но вече металик с перлен ефект. Огледалата, дръжките на вратите, решетките отпред, ринговете на стоповете, антикрилото и дифузьорът също са боядисани в черен лак. Рефлекторите на фаровете, 17-инчовите джанти и накрайниците на изпускателната система пък са пременени в сив мат.

В интериора промените могат да бъдат забелязани дори и от неопитно око.  Пластмасите са метализирани с алуминиев ефект, като така се вписват напълно в обятията на набука, карбоновата кожа и напата. Финалният щрих са новите червени предни колани.

Промените продължават и под предния капак. Там заводските 155 к.с. и 230 Нм са заменени от по-впечатляващите 200 к.с. и 297 Нм. Така динамиката на тази Alfa Romeo Mito е в унисон с огнения, жилещ силует и комфортно уютният интериор.

Поредният добър проект на момчетата от Vilner. Очакваме следващия!

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации