Износът на електрически превозни средства от Китай се е увеличил повече от два пъти през ноември, стигайки до месечен рекорд. Това се случва най-вече заради европейските автомобилни производители, които са прехвърлили производството в страната.

Производителите на автомобили в Китай са изнесли електрически превозни средства на стойност 3,2 милиарда долара през ноември, което е ръст от 165 процента спрямо предходната година.

Белгия и Англия са eвропейските страни, които са най-големите вносители, те поемат близо 70% от пратките.

Износът на електрически пътнически превозни средства представлява повече от половината от общите доставки на автомобили за два поредни месеца.

Цифрите идват в момент, когато европейските производители, включително Volkswagen Group и BMW Group, се насочват към производство на части и автомобили в Китай поради ограничения производствен капацитет на техните вътрешни пазари.

SAIC Motor, китайският собственик на MG Motors, който постоянно увеличава европейските продажби през тази година, също разшири дистрибуторската си мрежа, за да продава електрически возила а в Европа чрез внос.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации