BMW реагира с ирония на един от приетите стереотипи за марката. Подразделението в Северна Америка припомни на притежателите на коли, че трябва да подават мигач, когато завиват наляво или надясно. Именно за този стереотип става дума – че шофьорите на BMW много често забравят да сигнализират на останалите участници в движението, че ще правят завой.

В профила на BMW за Щатите в Туитър – BMW USA се появи съобщение, което гласи „Не забравяйте да използвате сигналите за завой“. Трябва да отбележим, че страницата има над 650 000 абоната, затова не е чудно, че туитът предизвика вълна от коментари, повечето от които в шеговит тон.

„Трябва ли да си плащаме допълнително за мигачите, когато си купуваме BMW“, пита един от потребителите.

Друг е още по-изобретателен. Той е качил видео, от което се вижда, че лостът за подаване на мигач е счупен, тоест няма как да го използва по време на шофиране. „Опитах“ е красноречивият му коментар.

След това от немската марка пуснаха още едно съобщение, с което похвалиха собствениците на BMW. „Знаем, че сте сред най-добрите на пътя, но понякога самият път може да предложи изненада. Затова разработваме иновативни функции за по-голяма безопасност, които да са в помощ на водача и да направят шофирането по-сигурно и по-комфортно“, гласи туитът.

Заигравката с мигачите и това, че водачите на BMW не ги ползват не е първата. На 1 април 2021 година, когато се отбелязва деня на шегата, компанията пусна съобщение, че не напълно ще премахне опцията за мигачи, тъй като те така и така остават неизползвани.

Разбира се, не ставаше дума за истинско намерение, а просто за шега.

Нека сега се абстрахираме от BMW и видим кои хора са склонни да забравят за мигачите, според няколко проучвания.

Смята се, че местните на дадена територия, които са минавали един път десетки пъти, са малко по-небрежни и не смятат за нужно да сигнализират на останалите. Това обаче не е правилно, тъй като шофьорът, който се намира отзад може да минава оттам за първи път и да се обърка.

Според друго схващане пък далеч по-стриктни сме, когато завиваме наляво. При десен завой се дават по-малко мигачи, с идеята, че едва ли не се подразбира.

Разсеяните и мързеливите водачи също влизат в категорията на по-рядко даващите мигачи. Както и тези, докато си гледат телефона, пият кафе, пушат или извършват някакъв друг тип дейност, докато шофират.

Няма смисъл да казваме колко е опасно това, нали?

Начинаещите шофьори също са от тези, които забравят, тъй като мислят как всичко трябва да е изрядно и затова забравят подробности.

Ако сте от някой от тези тип шофьори, ще ви посъветваме да сте по-отговорни към даването на мигачите, тъй като забравянето или игнорирането определено може да е предпоставка за произшествие.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации