BMW готви редица промени и подобрения в бъдеще, като едно от тях е производството на батерии от ново поколение. Литиево-йонните батерии, които в момента се използват, правят колата тежка и скъпа. Една трета от теглото и една втора от цената са свързани именно с тях. Затова и електромобилите все още се твърде недостъпни за мнозина. Затова и BMW работят по въпроса да създадат по-ефективна технология, която ще доведе до съществени промени на пазара.

Компанията смята да пусне нова гама електрически автомобили, които ще се казват Neue Klasse (буквално Нова класа). При тях батериите ще бъдат от ново поколение и ще бъдат разработени в съвместно сътрудничество с CATL и EVE Energy.

Тези батерии ще са във формата на цилиндър, а не както литиево-йонните – във форма на паралелепипед. Това ще позволи много повече гъвкавост при монтажа, а и няма да има нужда от модулно комплектоване. При тях ще се ползва по-малко кобалт и повече никел. Силицият също ще е повече, а той е евтин и достъпен.

Така новите батерии ще са с по-висока енергийна плътност и ще имат по-висока скорост на зареждане. И не на последно място по-важност, ще бъдат с по-ниски вредни емисии при самото им производство.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации