Dacia Bigster е един от трите нови автомобили на компанията, които ще дадат тласък на стремежа й за разширяване на гамата в ключовия C-сегмент, като същевременно продължават да се придържат към достъпността. Това ще помогне на румънската марка да затвърди влиянието си на европейския пазар и да се конкурира успешно с компании като Skoda и Suzuki. За момента те се позициониране по-добре, но Dacia би могла да им бъде успешен конкурент, ако позиционира добре въпросните три нови возила.
Bigster ще бъде най-големият и скъп модел, който Dacia ще произвежда. Той ще се появи на пазара в началото на 2025 година. Все пак обаче той ще бъде достатъчно достъпен, подобно на Dacia Duster, Dacia Sandero хечбек и Dacia Jogger MPV.

Автомобилът ще бъде направен на платформата CMF, както автомобилите на Renault Group с подобен размер, Nissan X-Trail и Renault Austral. „Знаем, че цената е от ключово значение за клиентите ни, затова ще направим така, че тя да е максимално достъпна за тях“, заяви шефът на продажбите и маркетинга в компанията Ксавие Мартинет.

Точно както Sandero и Duster са сред най-достъпните модели в своите пазарни сегменти, така и Bigster ще се стреми да завладее значителен пазарен дял, като подбива конкурентите си.

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
1 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации