Honda има намерение да направи мащабна инвестиция от най-малко $40 млрд. до 2030 година. Целта е да се постигне около 40 процента дял на електрическите и хибридните автомобили от общите продажби на компанията.

В момента японците са малко назад в този процес на фона на други големи компании, но се надяват, че до няколко години ще успеят да наваксат.
Все пак Honda няма намерение да прибягва до пълна електрификация. Изпълнителният директор Тошихиро Мибе твърди, че двигателите с вътрешно горене все още ще са важен фактор до 2040 година, а може би и след това. Според него до използването на само електрически и хибридни коли няма да се стигне в близко време. „Двигателите с вътрешно горене ще останат при спортните коли, камионите и другите тежкотоварни превозни средства“, споделя той.

А за да изпълни целта 40 процента от продажбите да са на хибридни и електрически возила до 2030 година, компанията създаде отделно подразделението, което да следи развитието на пазара и бизнеса с батерии. В някакъв момент може да се стигне и до отваряне на зарядни станции, но по този въпрос още няма подробности.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации